Om oss

Education for Health Professionals

Markus Birk, med dr

Kursansvarig HandledarutbildningJag är specialistläkare och numera ST-chef i gastroenterologi. Jag är utbildad i Tyskland, England och Sverige. Jag har alltid varit intresserad av utbildningsfrågor, var många år studierektor och har bland annat undervisat på Karolinska Institutet, Södertörns Högskola, Sophiahemmet och Ersta Sköndal Högskola.

Febe Westberg, jurist


Jag är jurist med erfarenhet av arbete bland annat från domstol och Regeringskansliet. Sedan flera år tillbaka jobbar jag på Socialstyrelsen där jag hade specialistläkarutbildningen som ansvarsområde. Genom åren har jag utbildat många politiker, tjänstemän och läkare i både de gamla och de nya ST- föreskrifterna.

Marit Birk, jurist

Kursansvarig JuridikJag är jurist och projektledare med stor erfarenhet av att föreläsa och lägga upp utbildningar. Genom mitt arbete för bl.a. Socialstyrelsen och Regeringskansliet har jag inblick i beslutsvägar och regelverk relevanta för professionen.

Gerda Adelgren, sjuksköterska


Jag är distriktssköterska och arbetar kliniskt med patienter med ohälsosamma levnadsvanor. 

Det strukturerade samtalet är för mig det viktigaste verktyget för att stötta personer till beteende-förändring. Jag har under flera år utbildat personal i levnadsvanor, bland annat på Centrum för allmänmedicin, och Social-styrelsens implementerings-projekt för sjukdomsförebyggande metoder.

Annika Brinkberg Lapidus, med dr

Kursansvarig Sjukdomsförebyggande arbete


Jag är specialist i gastroenterologi och hepatologi. Sedan 2010 är jag även inriktad på levnadsvanor. Jag har varit representant för SGF i SLL:s "Levnadsvaneprojekt för läkare”, och arbetat kliniskt på en hälsomottagning för patienter med ohälsosamma levnadsvanor. Mitt intresse är kommunikation och beteendeförändring. Jag har lärarutbildning i motiverande samtal (MI).


Vi finns även på:

Facebook

Twitter

LinkedIn

ComMed Sweden AB

Org nr: 559098-7847

Ynglingagatan 27

11347 Stockholm

Sverige

mail@commed.se